Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

2013-ban beadott, megvalósult LEADER projektek

 

Tordasi Hangya Nap

Tordasi Hagyományőrző Történelmi Tábor

Tordasi Porta

 

Rókusfalvy

Sikeresen lezárult az etyeki Gingalló Csokoládéműhely eszközbeszerzés projektje

A 2013-ban alapított Gingalló Csokoládé Kft. a Völgy Vidék Közösség Helyi Akciócsoport által meghirdetett a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák Leader 2013-as programjának keretében sikerrel pályázott meg 1.838.320 Ft összeget a csokoládétermék készítéshez szükséges eszközökre és reklámügynöki tevékenységre, melyből 40%-os önrésszel növelve nettó 2,5 millió Ft értékben kerültek eszközök beszerzésre, illetve elkészült a műhely arculati koncepciója.

Gingalló Csokoládé Kft.
telefon: +36 20 419 1682
2091 Etyek, Káposztáskert u. 23.
facebook.com/gingallocsokolade
www.gingallo.hu

2015. május 27.

gingalló


Az Etyeki Borút Egyesület eszközbeszerzése pályázati támogatással

Az Etyeki Borút Egyesület sikeresen pályázott az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott, a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtott  turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez kapcsolódó támogatásra, amelynek keretében 3.533.030,- Ft pályázati forráshoz jutott. Ennek a forrásnak a segítségével tudta az Egyesület bővíteni szolgáltatásaihoz kapcsolódó eszközállományát 2 db nagyméretű rendezvénysátorral, 3 db borhűtővel, 4 db teraszfűtő kandeláberrel 5 db könnyen szállítható kínáló asztallal és 15 db összecsukható székkel. Az eszközöket megfelelő garancia és használati szerződés mellett civil szervezetek térítésmentesen igénybe vehetik rendezvényeik lebonyolítására.

Etyeki Borút Egyesület
2091 Etyek, Körpince köz 4.
Telefon: 06-30-8708-242
E-mail: borutetyek@gmail.com

leader_nagy.jpg   daranyi.png videkfejlesztes.jpg


miklós tibor


Vida János őstermelő tejtermékgyártó műhelyének eszközbeszerzése pályázati támogatással 

Vida János őstermelő a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretén belül 4 317 000,- Ft támogatásban részesült.

A támogatással a kezdő vállalkozás eszközfejlesztése valósul meg kecsketejből készült tejtermékek gyártásához szükséges gépek - kombinált pasztőr sajtkád bolygóműves sajthárfával és vezérlővel – beszerzésével.

A beruházás célja a már tejelő kecskeállomány tejének feldolgozása. Az üzembeállított berendezésekkel friss sajtok, lágy sajtok, érlelt félkemény- és kemény kecskesajt, kecskejoghurt és kecsketúró is előállítható. Első körben félkemény kecskesajtok, camembert sajt, kecskejoghurt és kecsketúró kerül piacra. A későbbiekben a vásárlói igényeknek megfelelően a termékkínálat bővíthető. A saját készítésű termékek kiváló alapanyagból, mesterséges adalékok nélkül készülnek

A projekt alkalmas lesz a Völgy Vidék helyi adottságaira építő helyi vállalkozások fejlesztésére, hiszen a beruházás segítségével előállított gasztronómiai helyi tejtermék (pl. sajt) kóstoltatása az etyeki borászok termékeinek népszerűsítését, piacra jutását is segíti, illetve a borkóstolók jó terepet biztosítanak az előállított sajtok bemutatására.

Vida János őstermelő
2091 Etyek, Felsőhegy utca 26.
+36302302267
vida.janos.tel@gmail.com


lovasberény római katolikus

Severo


Elkészült a Gesztenyés utcai fitnesz-park és futópálya Tordason

A LEADER pályázatból megvalósult Gesztenyés utcai fitnesz park, futó- és görkorcsolyapálya várja a sportolni vágyókat! Már az első nap sokan kilátogattak, hogy kipróbálják az új szabadtéri fitnesz eszközöket: van csípő-mozgató, komplex testépítő, kar- és vállnyújtó, külső-belső lábizomzat építő és has- és háterősítő gép. Kérünk mindenkit, hogy a használati utasításokat tartsa be, és - bár az eszközök strapabíróak - vigyázzanak rájuk, hogy minél többen használni tudják a jövőben is! A fejlesztés a 35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján valósult meg.

DSC02189 DSC02190 DSC02192

DSC02193 DSC02195 DSC02242

 

LEADER-logo-Jul09DITjauneemvamondat 1Uj VVK logo


Fejlesztések a NAVÁL Bt-nél

A Válon autószerelő műhelyt működtető NAVÁL Bt. a 35/2013. (V. 22.) VM rendelet alapján a Völgy Vidék Közösség Helyi Akciócsoport által meghirdetett „Helyi termékek, helyi szolgáltatások fejlesztése, értékesítési lehetőségeinek javítása” intézkedésre benyújtott LEADER pályázatával 9.222.228 Ft Európai Uniós támogatást nyert el 2013-ban. Ezt 40%-os önrésszel kiegészítve 76,8 m2-el bővítette autószerelő csarnokát és eszközállományát (futómű holtjáték vizsgáló, gépkocsi emelő, kerékszerelő berendezés, szerszámok). Továbbá energiafelhasználását nagyobbrészt megújuló energiaforrásra állította át egy 6,48 kW-os napelemes rendszer telepítésével. A beruházás révén nőtt a műhely szervizkapacitása, a javítási szolgáltatások színvonala, valamint új szerelési szolgáltatások is elérhetővé váltak az ügyfelek részére. A megújuló energia felhasználásának bevezetése révén 60%-ot meghaladó mértékben csökkentek a telephely rezsiköltségei.

leader 2013


Véget ért a nagysikerű Hétszínvirág - Kulturális és ismeretterjesztő programsorozat Tabajdon

A tabajdi oktatásért és ifjúságért Közalapítvány 2013-ban nyújtott be támogatási kérelmet a Völgy Vidék Egyesülethez, Leader jogcímre, egész éves programsorozat megrendezésére és eszközbeszerzésre, amely cél megvalósítására 8 785 056 Ft támogatást nyert.

A programok nyitánya a tavaszi Vakarcs Fesztivál volt, majd az egészen decemberig tartó Baba-Mama Klub és a Kézimunka Klub foglalkozások követték, megtűzdelve a Nethelp és a Nagyinet Klubokkal, valamint a nyári két Mezítlábas Táborral.

Tovább


ER 10 PRESS

navál

Csizmadia

Tóth Sírkő

 

Fiskus Béla