Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

kertész

 


Buzál - Mórocza Vendégház fejlesztése pályázati támogatással

 

Buzál - Mórocza Vendégház fejlesztése pályázati támogatással Mórocza Miklós az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcím keretén belül 12 417 278,- Ft támogatásban részesült.

A pályázattal az őstermelői vállalkozás tevékenységének kibővítése valósult meg a már működő borturisztikai szolgáltatáshoz kapcsolódó falusi szálláshely kialakításával, továbbfejlesztésével. Az eddig egy szobával és 2 férőhellyel működő falusi szálláshely már összesen öt szobával és 12 férőhellyel tud szolgáltatást nyújtani. Az újonnan kialakított vendégház is rendelkezik 4 napraforgós minősítéssel, ami magas színvonalú ellátást tanúsít.

Minden szobához közvetlen mosdó helyiségek tartoznak. A vendégek számára fedett terasz és pihenőkert került kialakításra. Parkolás a zárt belső udvarban biztosított. A vendéglátás keretein belül vezetett túrázási lehetőség van a környék vad élőhelyeinek megtekintésére.

A megvalósított beruházás Etyeken, Budapesttől 25 km-re, az Etyek - Budai Borvidéken található. A település az elmúlt években jelentős turisztikai fejlődésen ment keresztül, a borturisták egyik kedvenc helye lett. A fejlesztés Etyek egyik legszebb részén, az Öreghegy lábánál, festői környezetben valósult meg. A vendégház gyalog és gépkocsival is könnyen megközelíthető.

A beruházó vállalkozó már évek óta sikeresen működteti borászatát. A borkóstolás lehetősége mellett a falusi vendégasztal szolgáltatás komplett gasztronómiai vendéglátást biztosít. A támogatás segítségével megvalósuló szálláshely-fejlesztés a vidéki vendéglátás színvonalát és a vendégéjszakák számát növeli.

Elérhetőségek:

Telefon: 70/617-64-96, 70/617-64-27
E-mail: morocza52@freemail.hu, buzal71@gmail.com

morocza2 morocza1 morocz03

morocza4 morocza5 morocza6

morocza7