Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hírarchívum 2007-2008

 

Pályázati kiírás

Pályázatok 2008. október 18-tól január 10-ig


Elnökségi ülés és közgyűlés

2009. január 6-án elnökségi ülést, 13-án, 18 órakor közgyűlést tartunk.

Tárgy: a 2009. évi költségvetés elfogadása, illetve beszámoló az ÚMVP III. tengelyes pályázati lehetőségek alakulásáról, a munkaszervezet eddigi tevékenységéről.


Támogatást igénylők figyelmébe!

Az irányító hatóság döntése értelmében a támogatási kérelmek beadási határideje 2009. január 2-ről 2009. január 10-re módosult.
2008. november 19.


Támogatást igénylők figyelmébe!

Az irányító hatóság döntése értelmében a támogatási kérelmek beadási határideje 2008. november 30-ról 2009. január 2-re módosult.
2008. november 17.


Völgy Vidék Közösség Munkaszervezet

A Völgy Vidék Közösség Munkaszervezete hivatalosan 2008. november 6-án áll fel és a közgyűlés által megválasztott munkaszervezet vezető alkalamzásba vételével megkezdi munkáját.


Közgyűlés

2008. november 5.

Meghívó a közgyűlésre.

A közgyűlésen a pályázati lehetőségekről elhangzott előadás diái: általában a kérelmekről, általános információk, mikrovállalkozások, falumegújítás, turisztika, vidéki örökség.


Elnökségi ülés

2008. október 28.

Meghívó az elnökségi ülésre.


MVH regisztrációs szám igénylése

2008. október 26.

Figyelem! Az elektronikus feltöltéshez a meghatalmazást a kérelembenyújtást megelőzően legalább tizenöt nappal kell benyújtani, ehhez MVH regisztrációs számmal kell rendelkeznie a szervezetnek, amit postai úton lehet kérni az MVH-tól a G001-es nyomtatványon.


Megjelentek az első pályázatok

2008. október 16.

2008. október 18-tól (szombattól) november 30-ig pályázni lehet a következő fejlesztésekre:


Bejegyezés

2008. október 9.

Jogerőre emelkedett a Fejér Megyei Bíróság végzése a Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület bejegyzéséről.


Megismételt alakuló közgyűlés

2008. szeptember 2.

A megismételt alakuló közgyűlésen - a bíróság által kifogásolt pontokban javított alapszabályt ismételten elfogadva - újra megalakul a Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület, 45 alapító taggal. Megválasztásra kerülnek az elnökség (elnök, 2 alelnök, 7 elnökségi tag) és a felügyelő bizottság tagjai (elnök és 2 tag), majd a munkaszervezet vezetője, megállapításra kerül az éves tagdíj, és az önkormányzatok biztosítják az alaptőkét.


Alakuló közgyűlés

2008. május 20.

Az alapszabály elfogadásával 44 alapító tag létrehozza a Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesületet, majd megválasztják az egyesület tisztségviselőit, megállapítják a tagdíjat, és az önkormányzatok biztosítják az alaptőkét.


Völgy Vidék Helyi Vidékfejlesztési Stratégia

2008. április 30.

2008. április végére végleges formában elkészült a Völgy Vidék Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (2,5 MB, ppt), ill. az annak megfelelő tervezési dokumentum is a tervezést szolgáló központi informatikai felületen.


HVS fórumok

2008. februárjában 5 helyszínen tartunk fórumot az ÚMVP (3 MB pdf) és a Völgy Vidék Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (2,5 MB ppt) megismertetésére a térségben működő vállalkozókkal, civilekkel és a lakossággal, ugyanakkor vártuk projektötleteiket, elképzeléseiket is, hogy mit és kivel együttműködve szeretnének elérni az elkövetkező 5-6 évben a Völgy Vidék térségben.

A kezdeti fórumok időpontjai és helyszínei:

Ercsi 2008. február 19., 18 óra Eötvös József Művelődési Ház, Szent István út 12.
Martonvásár 2008. február 20., 18 óra Városháza, Geróts terem, Budai u. 13.
Vál 2008. február 21., 18 óra Polgármesteri hivatal, Vajda János u. 2.
Etyek 2008. február 26., 18 óra Nefelejcs, Német Nemzetiségi Óvoda, Vörösmarty u. 1.
Alcsútdoboz 2008. február 27., 18 óra József Nádor Ált. Isk. és Községi Könyvtár, Szabadság út 105.

A kezdeti fórumok után folyamatosan tartunk fórumokat és nyújtunk tájékoztatást az ÚMVP és a Völgy Vidék HVS támogatásai, pályázati lehetőségei kapcsán a térségi vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, önkormányzatoknak és a lakosságnak. Ezek időpontja és helye, a meghirdetések mellett, az aktuális hírek között is szerepel majd.


Közösségi ülés

2007. december 21.

A Völgy Vidék Közösség megválasztja a Tervezés Koordináló Csoport vezetőjének Szendrői Júliát (Sze-Lá-Ví Alapítvány, Tordas), helyettesének Grépály Andrást (Tellum Kft., Vál) és a TKCS munkacsoport további 15 tagját, akiknek 120 nap áll a rendelkezésére a HVS elkészítésére.


Előzetesen Elismert Helyi Közösség

2007. december 12.

Tóth Ferencné kézhez kapja az Irányító Hatóság helyt adó határozatát, mely szerint a VÖLGYVIDÉK Helyi Közösség megkapta a lehetőséget hogy a LEADER elvek alapján megírja a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiát (HVS).

A határozat értelmében 10 napon belül ülést kell összehívni a Helyi Közösség tagjainak, melyen meg kell választani a HVS megírásának időszakára a Tervezést Koordináló Csoport (TKCS) vezetőjét, annak helyettesét és a munkacsoport tagjait.


Stratégiai Vázlat

2007. október 10.

A VÖLGYVIDÉK Helyi Közösség elkészítette és továbbította az Irányító Hatóság felé a 93/2007. (VIII.29.) FVM rendelet 6§ (1) bekezdésben megfogalmazott Stratégiai Vázlatot.

További határozatig a Helyi Közösség elkezdi a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia megírásához a szükséges adatgyűjtéseket.


Alakuló közösségi ülés

2007. szeptember 17.
Vál, Községháza, emeleti tanácskozóterem

A bicskei és az ercsi kistérség 14 települési önkormányzatának, 21 civil szervezetének és 16 vállalkozójának összefogásával (51 tag) megalakul a VÖLGYVIDÉK Helyi Közösség.

Képviselőnek Vál község polgármester asszonyát, Tóth Ferencnét, két helyettesének pedig Szabó Tamást, Ercsi és Ónody Miklóst, Ráckeresztúr polgármesterét választja meg a közösség.

A regisztrációs időszak második szakaszában még 3 önkormányzat, egy kissebségi önkormányzat, 5 civil szervezet és 7 vállalkozó csatlakozott a közösséghez az alapító tagok egybehangzó szavazata alapján, így 67 tagúra bővült a helyi közösség.

A VÖLGYVIDÉK Helyi Közösség célja, hogy a 2007-2013. közötti idõszakban vidékfejlesztési forrásokat mozgosítson a térségben, a LEADER programon keresztül a településeken élõk bevonásával, megvalósítsa együttes fejlesztési elképzeléseiket: a fenntartható tájgazdálkodást, a gazdaság fejlesztését, az épített- és természeti örökség megóvását, a hagyományõrzést.

Völgy Vidék települései: Alcsútdoboz, Baracska, Csabdi, Ercsi, Etyek, Felcsút, Gyúró, Kajászó, Lovasberény, Mány, Martonvásár, Óbarok, Ráckeresztúr, Tabajd, Tordas, Vál, Vértesacsa.